Kledingetiquette: wat kan wel en wat kan niet?

01 juli 2019

Wat draag je in extreme temperaturen? Dat blijkt een gevoelig onderwerp. Want hoewel de meeste werknemers zelfs tijdens een hittegolf niet op slippers en in korte broek op het werk verschijnen, is er in Nederland wel een versoepeling gaande. Een goede reden om eens stil te staan bij uw kledingbeleid.

Het ministerie van Sociale Zaken kreeg afgelopen maand een storm van kritiek over zich heen nadat ze een opmerkelijk kledingadvies deelde uit een online folder van Arboportaal. ‘Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt samen met de roklengte en de conditie van de benen’, twitterde het ministerie. Dat riep nogal wat vragen op. ‘Is deze folder nog wel bijgewerkt sinds 1971?’, schreef een twitteraar. Een ander vroeg zich af wat een goede conditie van de benen dan wel precies inhoudt. Wat is verzorgd?

Wat wil je als bedrijf uitstralen?

Als het gaat om etiquette is er een enorme versoepeling gaande. Mode op de werkvloer raakt steeds meer ingeburgerd. Bij het opstellen van kledingregels is het daarom belangrijk om naar uw doelgroep te kijken. Wat wil je uitstralen als bedrijf. Als accountmanager van een bank kan dat betrouwbaarheid, veiligheid en professionaliteit zijn. Met alles wat je aan en bij je hebt, geef je een signaal af. Ziet iemand er onverzorgd uit, dan pikt een ander dat direct op. Deze maakt vervolgens een vertaalslag naar de kwaliteit van uw onderneming.

Tip: creëer duidelijkheid

Heeft u al kledingregels opgesteld? Met heldere kledingetiquette kunt u ervoor zorgen dat medewerkers een uitstraling hebben die bij uw organisatie en doelgroep past. Het maakt duidelijk in welke sfeer klanten terechtkomen en welke omgangsvormen hierbij horen. Is het al wat langer geleden dat u kledingregels hebt vastgelegd, dan kan het goed zijn deze te evalueren. Past de etiquette nog wel bij de organisatie? Zijn de regels misschien iets te streng of juist te soepel? Is een korte broek bij extreme hitte écht not done of in bepaalde functies eigenlijk geen probleem?

Gebruik beeldmateriaal

Soms is het simpelweg niet duidelijk wat nog net wél kan en wat niet. Een zomer met een paar hittegolven zorgt in het slechtste geval voor nog meer verwarring. Het is daarom verstandig om een reglement op te stellen waarin u de regels expliciet maakt, bijvoorbeeld met beeldmateriaal. Welke sneakers horen in de sportschool thuis en welke passen prima onder een trendy (kantoor)outfit? Wat zijn de richtlijnen voor rokjes en begrijpen uw medewerkers dat u onder sandalen geen slippers verstaat? Laat om discussie te voorkomen geen ruimte voor verkeerde interpretatie.

Persoonlijke keuze

De etiquette infographic van het Arboportaal lijkt inmiddels bijgewerkt. Over smaak valt niet te twisten, is de boodschap nu. Wel wordt gewezen op het feit dat ongeschreven regels nog steeds opvallend vaak een rol spelen in de kledingkeuze bij extreme temperaturen. Zo zou 54% van de Nederlanders het ongepast vinden om op hete dagen op slippers naar het werk te gaan en 70% van de Nederlanders een lange broek en dichte schoenen aantrekken. Slechts 7% draagt wel slippers naar het werk.

Wat vindt u gepast? Speelt u op safe of is uw organisatie wel aan wat versoepeling toe? Bedenk in beide gevallen dat kledingvoorschriften onlosmakelijk zijn verbonden met het werk, het imago van uw organisatie, smaak en last but not least uw doelgroep.

New Call-to-action