Hospitality voornemens voor 2019

11 januari 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en… goede voornemens. Januari is dan ook hét moment voor een frisse, gastvrije start. Wij helpen u het nieuwe jaar goed te beginnen met tips om het werkgeluk en daarmee de hospitality in uw organisatie te vergroten.

Zonder gelukkige medewerkers, geen gelukkige klanten. Ook in de hospitality is dat besef gegroeid. ‘Warme’ bedrijven zijn in opkomst en het afgelopen jaar werd zelfs een opleiding tot ‘Werkgelukdeskundige’ gestart. Maar wat maakt medewerkers nou echt gelukkig?

Waarom investeren in werkgeluk?

Werkgeluk is een van de meest onderschatte onderdelen op de weg naar een betere klantbeleving, zegt Inge van der Putten, docent van de nieuwe opleiding ‘Werkgeluk’ in het artikel ‘Tevreden klanten? Maak medewerkers gelukkig’. In het artikel noemt ze de drie basiswaarden die werknemers gelukkig maken en legt ze uit waarom verbondenheid met de organisatie zo belangrijk is.

Top 5 goede voornemens

Hoe willen werknemers zelf het liefst het nieuwe jaar beginnen? Een gezonde leefstijl en het beheersen van de werkdruk zijn volgens zorgverzekeraar Aevitae ieder jaar opnieuw belangrijke thema’s. De verzekeraar liet twee jaar geleden onderzoek doen en naar de top 5 van goede voornemens:

1. Gezonder eten

Met stip op eerste plek: gezonder eten. Wist u dat gezonde snacks op kantoor het meest gewaarde extraatje is? Aangetoond is dat werknemers die overdag gezond eten ruim 25 procent meer presteren. En dat geldt natuurlijk ook voor gasten en bezoekers. In het artikel ‘Gastvrij snacken op kantoor’ laten we zien hoe je dat doet: lekker, maar toch gezond snacken tijdens het werk.

2. Vaker een frisse neus halen in de lunchpauze

Vaker even naar buiten om een frisse neus te halen, eindigde op de tweede plek. Vooral mensen die in een kantoortuin werken kunnen daar baat bij hebben. En met de timemanagement tips in het artikel ‘Haal meer uit uw werkdag’ heeft u daar het komende jaar zeker genoeg tijd voor.

3. Meer lachen met collega’s

Nog belangrijker dan lekkere koffie en thee op het werk? Lachen! 87 procent van de werknemers vindt dat (zeer) belangrijk. Een kwart overweegt zelfs zijn baan op te zeggen als er weinig te lachen valt. Reden dus om ervoor te zorgen dat u the human touch niet uit het oog verliest. In onze whitepaper ‘Hartverwarmende hospitality in zeven stappen’ laat Luc van Bussel zien hoe u hartverwarmende hospitality creëert in uw eigen organisatie.

4. Meer bewegen op het werk

Minder zitten, meer bewegen staat ook in de top 5. Maar hoe doe je dat in een vol kantoor? Push-ups onder je bureau zien er gek uit en rondjes rennen in de vergaderkamer is niet echt praktisch. Wat je wél kunt doen – en wat net zo’n goed effect heeft – is ‘deskercisen’. In dit artikel op timemanagement.nl vindt u 7 oefeningen.

5. Minder koffiedrinken

Hoewel uit recent onderzoek is gebleken dat koffie hartstikke gezond is, staat minder koffiedrinken elk jaar weer op de lijstjes van goede voornemens. Onze tip: besteed aandacht aan uw koffieritueel. In het artikel ‘Hoe koffie de bezoekbeleving beïnvloedt’ leest u hoe u dat doet. Extra genieten? In dit artikel vertelt Koen van Dommelen, productmanager van koekjesspecialist Hoppe hoe u het perfecte koekje bij de koffie kiest.

New Call-to-action