Gastvrije boeken voor onder de kerstboom

11 december 2018

Gastvrijheid leer je natuurlijk niet uit een boekje. Maar een fijn boek zet je wel aan het denken en geeft praktische handvatten. In deze maand van rennen, hollen en vliegen selecteerde Ursula Buiteman, Business Developer bij Welkom! haar favorieten. Voor onder de kerstboom of met een dekentje op de bank.

Laura de la Mar: Het geheim van Gastvrijheid

Bovenaan mijn verlanglijstje? Het nieuwe boek van de Laura de la Mar, oprichtster van Gastvrijheid in Bedrijf. Iedereen heeft een beeld van gastvrijheid. Toch is het creëren van een gastvrijheidsbeleving complex en zeker niet voor amateurs. Laura ging op zoek naar het geheim van succesvolle mensen en bedrijven.

Luc van Bussel: Gastgevers in Geluk

Mijn goede zakenrelatie Luc van Bussel verwoordt zijn kennis in managementboeken die prettig weglezen. In zeven stappen neemt hij je mee naar hartverwarmende gastvrijheid. Voor dit boek interviewde Luc 30 directeuren met als doel gastvrijheid van verschillende kanten te belichten. Leuk nieuwtje: Luc vertelde me dat er een nieuw boek aankomt. Ik kan niet wachten!

Sydney Brouwer: Klantgericht Leiderschap

Dit jaar bezocht ik een workshop van Sydney. Wat is het fijn om te ontdekken dat er meer mensen zijn die weten dat klantgerichtheid niet alleen door een receptioniste kan worden overgebracht. De belangrijkste schakel wordt vaak overgeslagen: de leiders. Want niet de receptionistes, maar leiders zijn verantwoordelijk voor het creëren van een cultuur waarin iedereen het belang van de klant inziet.

Egbert Jan van Bel: Kloteklanten 3.0

Hoe kijken Nederlandse klanten naar klantvriendelijkheid? Dat maakt toch nieuwsgierig? In Kloteklanten 3.0 leer je niet alleen van de klantvriendelijkste bedrijven, het is ook een boek waarin staat hoe het vooral niet moet. Een perfect boek als inspiratie voor de goede voornemens voor 2019.

Hidde de Vries: Recharge in 7 dagen

Hard werken en succes behalen is het mooiste wat er is. Toch kunnen er momenten zijn dat je te veel van jezelf vraagt. De kerstperiode is bij uitstek een moment daar eens bij stil te staan. Dit boek leert je focussen en prioriteiten stellen. Enthousiast geworden? Hidde ontwikkelde een bijpassend recharge programma, uiteraard in 7 dagen.

Donald Roos: Don’t read this book

Dit boek kreeg ik cadeau met de woorden: ‘Als jij het hebt gelezen, dan zou ik er ook een blik in willen werpen.’ Het ligt voor haar klaar! Want een boek met deze titel kon ik natuurlijk niet lang weerstaan. Dit is een fijn boek over keuzes maken: zakelijk, privé en projectmatig. Voor iedereen die zijn ideeën en plannen wil laten slagen in het nieuwe jaar!

Veel leesplezier!

New Call-to-action